Programul Prima Casă 2020

prima-casa

Vești bune ! S-a lansat Programul Prima Casă 2020.

Una dintre cele mai arzătoare dorințe ale tinerilor din România este de a-și lua propria locuință, astfel încât banii platiti pentru o chirie să constituie rata la casa mult visată. Dar cei mai multi dintre tineri nu dispun de fondurile necesare pentru a achiziționa o casă cu banii cash, deci solutia salvatoare este un credit imobiliar. Prima Casă este un program guvernamental ce a fost lansat de către Guvernul României în mai 2009, ca o măsură anticriză ce avea ce principal scop relansarea unui sector economic prioritar al țării – domeniul imobiliar – după ce acesta cunoscuse o prăbușire în perioada Crizei Economice din 2007 – 2008. Programul a fost gândit ca un ajutor financiar acordat în special tinerilor care doresc să își cumpere o locuință și care nu au bani pentru a achita un avans mai mare de 5 % din prețul total al unui imobil (cum solicită majoritatea băncilor pentru un credit ipotecar standard).

Statul român se angajează ca prin Fondul de Garantare Prima Casă să garanteze 40 % din sumă, iar pentru creditele luate pentru imobilele noi 50 % din suma totală va fi asigurată de către Fondul de Garantare Prima Casă. În ceea ce privește perioada de rambursare, creditul Prima Casă 2020 poate fi accesat pe maximum 30 de ani.

Pentru a putea beneficia de oferta de creditare prin Programul Prima Casa tinerii trebuie să se îndeplinească următoarele conditii:

  • Să fie cetățeni români
  • Să nu fi avut în trecut sau să aibă în prezent o proprietate sau o locuință, fie la comun cu cineva (soți sau alte persoane) sau individual, cu o suprafață utilă mai mare de 50 mp, cu excepția acelor locuințe care au fost dobândite printr-o moștenire.
  • Să nu aibă în derulare un alt credit ipotecar și să nu fi accesat deja un credit Prima Casă în trecut
  • Beneficiarul creditului va trebui să aibă un venit lunar stabil, valoarea acestuia diferind în funcție de suma necesară și de banca la care aplicantul apelează.

Își vor putea deschide un dosar Prima Casă atât persoanele singure, cât și cele care sunt în cupluri necăsătorite.

Aplicanții să aibă o vechime de minim un an în câmpul muncii, cu cel puțin 3 sau 6 luni de contract de muncă la angajatorul actual.

Vârsta minimă acceptată este cuprinsă între 18 și 25 de ani și ține foarte mult de condițiile interne ale băncii creditoare, iar vârstă maximă pentru aplicanți este stabilita in asa fel incat contractul să se încheie atunci când beneficiarul a împlinit vârsta de 63 – 65 ani.

Cu alte cuvinte, dacă o persoană de 50 de ani dorește să își deschidă un dosar Prima Casă, perioada de împrumut pe care o va putea obține va fi de maxim 13 – 15 ani.

Recomandăm persoanelor care doresc sa isi cumpere o locuinta prin programul Prima Casă să specifice în antecontractul de vânzare-cumpărare un termen de 60 de zile pentru finalizarea tranzacției (aprobarea dosarul de credit de către un ofițer de la instituția bancară la care apelezi dureaza câteva zile, dosarul estre trimis către Fondul de Garantare Prima Casă, unde în general mai stă încă doua săptămâni).

Dacă, dintr-un motiv sau altul nu ești eligibil pentru a lua o locuință prin Prima Casă, o vei putea face folosindu-te de un credit ipotecar standard.

BROKER de CREDITE  te va ajuta si iti va gasi solutia cea mai buna pentru tine pentru achizitionarea casei tale. Avantajul creditului ipotecar este acela că il poti obtine mult mai rapid.

Pentru mai multe detalii completeaza si trimite cererea ta aici.